depozit de materiale de constructii

Login

Cos gol

Cauta un produsMARMOREX - Adeziv pentru marmură, gresogranit şi granit pentru interior şi exterior

Adeziv pentru marmura, greso-granit si granit.

Descriere

Descriere: Adeziv pentru marmură, greso-granit şi granit.

Caracteristici : Ciment, adaosuri minerale, polimeri de îmbunătăţire a aderenţei, plastificatori. - lucrabilitate uşoară; - aderenţă foarte bună; - rezistenţă ridicată; - flexibilitate ridicată.

Domenii de utilizare: Pentru lucrări de faianţare şi placări de gresie de dimensiuni mari, placări cu marmură, granit şi alte pietre naturale, gresogranit şi clincher, la lucrările cele mai pretenţioase din interiorul, sau exteriorul clădirilor, la placări de camere frigorifice şi peste pardoseala încălzită, expuse la temperaturi între -25 şi + 90°C în medii umede sau uscate.

Pregatirea suprafetei de lucru: Suprafaţa suport trebuie să fie curăţită, spălată şi degresată riguros înainte cu minim 4 ore de aplicarea plăcilor ceramice. Suprafaţa trebuie controlată cu ciocan, dacă are ezistenţa suficientă pentru a suporta o placare.

Modalitate de aplicare: Unelte utilizate: - găleată; - amestecător mecanic sau manual; - mistrie; - gletieră cu dinţi de 6x6 mm; - boloboc; - tăietor de faianţă. Pulberea se introduce în apă şi se începe amestecarea. Atât recipientul cât şi apa utilizată trebuie să fie curate. Se recomandă a se amesteca deodată o cantitate care se utilizează într-o oră. Amestecarea se face energic, de preferinţă mecanic (la o maşină de găurit electrică se ataşează un ax cu palete), până la obţinerea unui amestec cremos, omogen, uşor prelucrabil. Se aşteaptă 10 minute pentru desăvârşirea reacţiilor chimice şi se amestecă din nou energic. Pasta se pune pe suprafaţă în grosime de 4-5 mm, după care se greblează cu un dispozitiv tip pieptene, cu dinţi de 4-8 mm lăţime şi adâncime. Greblarea pastei are avantaj dublu: - creşte aderenţa plăcii pe suport şi se reduce consumul de material. Pasta depusă pe suport are proprietăţi adezive timp de minim 20 minute. Capacitatea adezivă a pastei se verifică prin atingerea suprafeţei cu degetele mâinii îndepărtate. Lipirea pastei pe degete înseamnă o adezivitate corespunzătoare. Pasta din găleata îşi păstrează proprietăţile adezive timp de cel putin 3 ore. Rosturile se închid cu ADEZIVI DE ROSTURI ADEPLAST R după o perioadă de întărire de minim 24 ore. Orice lucrări ulterioare pe suprafaţa placată se vor face după minimum 72 ore de la placare.

Recomandari: Înaintea placării suprafeţelor din exterior, precum şi la pardoseli încălzite, se recomandă utilizarea unui amorsaj flexibil. Suprafaţa devine utilizabilă după minim 24 ore, pentru rostuire cu adezivi pentru rosturi ADEPLAST AR şi după minim 72 ore pentru utilizare generală. La temperaturi sub 20°C timpul de întărire se prelungeşte. În afară de recomandările de mai sus este importantă respectarea normelor şi standardelor în vigoare. Caracteristicile garantate se bazează pe experienţa practică şi pe testele efectuate. Condiţiile specifice locaţiei şi aplicării pot varia faţă de cele prezentate aici, aşadar, utilizarea corectă şi reuşită a produselor noastre nu este în sfera noastră de responsabilitate.

Depozitare: În locuri uscate, în stare închisă, pe paleţi din lemn.

Ambalare: În saci de 25 kg.

Consum specific: 3 - 4 kg / mp

Pareri

Momentan nu sunt pareri despre acest produs.